A schwechati reptér és az Austrian Airlines új szolgáltatásával a csomagokat egy előre megbeszélt helyen, előző nap veszik át a városban, és szokásos módon a célállomáson kapják vissza az utasok.

A bécsi reptérüzemeltető közleménye szerint az osztrák légitársaság bécsi utasai az Airportr szolgáltatásával előre feladhatják a bőröndöt, a babakocsit vagy éppen a sportfelszerelést. Így az indulás napján csomagok nélkül mehetnek ki a reptérre, ahol így nem kell időt tölteni a poggyász feladásával sem.

Az átadás helyszínét előre egyeztetni kell, ez lehet a lakás, a munkahely vagy akár a szálloda, a csomagokat az utazást megelőző napon hozza el a szolgáltató, és az ügyfelek normál módon, a célreptér poggyászkiadó szalagján kapják vissza.

A csomagok helyzetét pedig nyomon követhetik az átvételtől egészen a repülőgépig.

Az Austrian Airlines Bécsből induló utasai már az utazás előtti napon feladhatják a csomagjaikat © Flughafen Wien

A bécsi reptér és az Austrian Airlines közös szolgáltatása 2023. május 3-ig, az első kétszáz regisztráló számára ingyenes, utána 26 eurótól lehet igénybe venni, a fizetendő díj a csomagok számától és az átadási helyszíntől is függ.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A tervek között szerepel, hogy a jövőben a reptéri vasút, a City Airport Train belvárosi utasfelvételi pultjainál is fel lehessen adni a poggyászokat.