Ma délelőtt szállt fel Schwechatról az Austrian Airlines legújabb transzatlanti járata, a Miami. Az osztrák légitársaság ezentúl a hét öt napján kínál közvetlen összeköttetést a floridai várossal, az útvonalra a flotta legnagyobb típusát, a Boeing 777-200ER-t állítva.

Az Austrian Airlines legújabb amerikai járatának elindulásával a légitársaság immáron hat városba közlekedik a kontinens északi felén.

Miamin kívül heti nyolc járat repül New Yorkba, négy a JFK, négy pedig Newark reptereire Boeing 767-esekkel. Az Egyesült Államok fővárosába, Washingtonba heti öt járat van, ugyancsak 767-esekkel, és heti öt járat van még Chicagóba, valamint heti négy Kanadában, Torontóba.

A napfényes floridai városba, Miamiba a légitársaság hétfőnként, szerdánként, péntekenként, szombatonként és vasárnaponként indít járatokat a bécsi bázisáról, ahonnan a Boeing 777-esek OS97 járatazonosítóval délelőtt 09:55-kor szállnak fel a mintegy 8400 kilométeres útjukra, amelyet 11 óra 25 perces repüléssel teljesítenek. Ennek kellemesebbé tételében hatékonyan működhet közre a gépek nemrég teljesen felújított fedélzete. A miami érkezés a menetrend szerint helyi idő szerint délután 15:20-kor történik.

Visszafelé az OS98-as járat 17:00-kor száll fel és 9 óra 45 perc repülést követően másnap reggel 08:45-kor van ismét Ausztria fővárosának nemzetközi repülőtéren. A miami járat elindításával, illetőleg az idén véghez vitt hosszú távú kapacitás fejlesztésekből fakadóan az Austrian Airlines az év végéig bezárólag 50 ezerrel több utasra számít az észak-amerikai forgalmában. A B-777-200ER gépek konfigurációjuktól függően 308-312 utas szállítására alkalmasak az Austrian-flottában.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Európában sokak számára „télből a nyárba” úti célként is elhíresült Miami az Austrian Airlines járatával a magyar utazóközönséghez is közelebb került, mivel ─ Budapestről elérhető közvetlen járat hiányában ─ eddig csak távolabb eső repülőterekről lehetett kedvező csatlakozást foglalni az útvonalra. Innentől kezdve már csak az a kérdés, mennyire versenyképes áron adja jegyeit a légitársaság. Erre iránymutató választ a közleményük ad, miszerint egy oda-vissza útra, adókkal és illetékekkel együtt 699 eurós ártól kínálnak jegyeket.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!