Különleges matricázást kapott a Cargolux áruszállító légitársaság LX-ECV lajstromjelű Boeing 747-400-asa, a gép egy természetvédelmi program részeként tavasszal különleges rakományt, két bébi belugát szállít át Kínából Izlandra.

A Sea Life Trust projektben két beluga, Little Gray és Little White kerülhet természetes élőhelyére eddigi otthonából, egy kínai óceanáriumból.

A tengeri emlősök eddigi életüket a Changfeng Ocean World akváriumban töltötték, most azonban esélyt kapnak a teljes életre egy izlandi öbölben. A projekt legnehezebb, egyben az állatok számára legveszélyesebb része a szállítás.

Sanghajból közel tízezer kilométeres repülés vár rájuk, ez a leggyorsabb, és legkevesebb stresszel járó módja az állatok interkontinentális szállításának.

A két tengeri emlőst speciális hordágyakban, gondozók társaságában szállítják majd át Izlandra. Ezt a különleges feladatot végzi majd el a Cargolux Boeing 747-400-as teherszállítója, amelyre ebből az alkalomból kerültek fel a két állatot ábrázoló matricák.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Így készült a delfines Jumbo matricázása

very nice initiative of Cargolux….Congrats to them

Közzétette: Ed Flanegin – 2019. január 8., kedd