A párizsi The Best Western Opéra Liège hivatalosan száműzte az összes egyszer-használatos műanyag eszközt, amelyeket újrahasznosítható változatokkal helyettesítenek.

A hotel a Racing for The Oceans nevű szervezettel dolgozott együtt, ennek célja az, hogy olyan cégeket segítsen ötletekkel, amelyek az egyszer használatos műanyagok használatáról a teljes plasztikmentességre szeretnének áttérni.

Az Opéra Liège immár nem alkalmaz egyszer használatos műanyagot, például a szobákba nem plasztik, hanem fa kulcskártyákkal lehet bejutni.

A kulcsként használt kártyák mostantól fából készülnek (Forrás: Opéra Liège)

A környezetbarát szolgáltatások közé tartoznak a bambuszból készült mosodai zacskók, papucsok és szemeteszsákok, de a minibár is műanyagmentes termékekkel van feltöltve, sőt a műanyag kávékapszulákat is papírra cserélték.

Az átalakítások a fürdőszobákat is érintették. A három különböző műanyag flakonban kínált tisztálkodószer, a tusfürdő, a sampon és a hajbalzsam helyett egy szappan jellegű terméket találnak majd a vendégek a tusolóban, a bambuszfogkefék mellett pedig a tubusos fogkrém helyett fogtablettát kínálnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szálloda ivókutakat is telepít, amelyekből a vendégek újratölthetik a szobákban található üvegpalackokat, a bárban és az étteremben pedig nem kínálnak műanyag csomagolással ellátott termékeket.

Bambusz fogkefe és fogtabletta a fürdőszobában (Forrás: Opéra Liège)

A hotel szerint a projektnek köszönhetően évente több mint 24 ezer műanyag palackkal, 55 ezer csomagolással és 16 ezer műanyag zacskóval kevesebb lesz.

Januártól egyébként egész Franciaország területén betiltották az egyszer használatos tányérok, poharak és fültisztító pálcikák értékesítését, ami annak a tervnek a része, hogy az ország 2024-re teljesen megszabaduljon ezektől.