Új repülőgéptípust állított szolgálatba 2016. október 4-től a tajvani EVA Airways a Bécs – Bangkok – Taipei útvonalon. A korábban közlekedő Airbus A330-asokat Boeing 777-300ER repülőgépek váltották. A légitársaság meghívására az AIRportal.hu bepillanthatott a repülőgépbe a bécsi repülőtéren.

Az EVA Airways új arculatnak megfelelő festésű Boeing 777-300ER repülőgépe. (Fotó: Boeing) | © AIRportal.hu

Az EVA Airways új arculatnak megfelelő festésű Boeing 777-300ER repülőgépe. (Fotó: Boeing)

A légitársaság hetente négy alkalommal közlekedteti járatait Bécsbe, a járatok a délelőtti órákban érkeznek meg az osztrák főváros repülőterére és csak az esti órákban indulnak vissza Bangkokba.

A Skytrax besorolása szerint a legjobb, ötcsillagos minősítést kapott légitársaság jelenleg 29 darabot üzemeltet a Boeing 777-300ER típusból, melyek háromosztályos elrendezésben 313 – 333 utas szállítására képesek, konfigurációtól függően.

Royal Laurel, Elite és Economy

A repülőgép fedélzetét öt nagyobb szekcióra osztották fel. Elölről hátrafelé haladva, az első két rész a business utasoké, a légitársaság megnevezése szerint a „Royal Laurel” business osztály teljesen ággyá alakítható ülésekkel került berendezésre. A repülőgépen 39 business osztályú ülés került elhelyezésre 1-2-1 elrendezésben, azaz mindegyik ülésből közvetlenül ki lehet lépni a folyosóra. Az ülések nagy méretű, kihajtható képernyővel rendelkeznek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőgép harmadik szekciójában az új „Elite” elnevezésű fedélzeti osztály kapott helyet, amely leginkább egy premium economy osztálynak felel meg. A 2-4-2-es elrendezésben kialakított fotel-szerű, nagyobb lábtérrel rendelkező ülésekből összesen 56 darabot alakítottak ki. Mindegyik ülés saját monitorral és felhajtható lábtámasszal került felszerelésre.

A repülőgép hátsó két szekciójában a turista osztály kapott helyet, mely 3-3-3-as elrendezésben összesen 238 utas szállítására alkalmas, minden üléshez saját képernyő tartozik.

Az EVA Airways a Star Alliance légiszövetség tagja, ottjártunkkor a járatot a speciális Star Alliance festésű, B-16701 lajstromjelű Boeing 777-300ER repülőgép teljesítette. Ez a példány egyébként a légitársaság legidősebb Boeing 777-300ER repülőgépe, 2005-ben gyártották, azaz 11 éves.

A tajvani cég triplahetes flottájának átlagéletkora internetes adatbázisok szerint 5,2 év, 2015-ben 4, idén pedig 7 darab új Boeing 777-300ER repülőgépet vettek át.

Képgaléria: Bepillantottunk az EVA Air 777-esébe

További fotók Facebook képgalériánkban. (Fotók: AIRportal.hu)

Ingyenes bangkoki stopover, kedvező csatlakozások

Az EVA Air heti 4 bécsi járatával nem csak Bangkokba, hanem a légitársaság központjába, Tajpejbe is el lehet jutni. Ha valaki Tajpejig utazik, extra költség nélkül szakíthatja meg az utazást – stopover – és tölthet el igény szerint néhány napot Bangkokban.

Ezen kívül a légitársaság egy repülőjegyen kedvező átszállási lehetőségeket kínál a Bangkok Airways járathálózatán a legnépszerűbb thaiföldi és ázsiai célállomásokra.

A légitársaság járatain gálánsnak tekinthető súlykeret került meghatározásra, turista osztályon 30, elite osztályon 35, business osztályon 40 kg lehet a feladott poggyász tömege.

Az EVA Air hazai képviseletét az AVIAREPS Magyarország Kft látja el, köszönjük nekik és a légitársaságnak a meghívást!