Több új hosszú távú járatot is indít a Lufthansa a novembertől, ezeken az útvonalakon eddig az airberlin közlekedett.

A cég lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a Lufthansa már november 8-tól elindítja a Berlin és New York-JFK közötti járatát, az Airbus A330-300-asok hetente ötször járnak majd a két város között.

Újra közlekedni fog a Düsseldorf és Miami közti járat is, ezt szintén november 8-tól indítja be a Lufthansa. A járatot szintén Airbus A330-300-asok repülik majd, a gépek hetente háromszor közlekednek.

Ezeket a járatokat korábban az airberlin üzemeltette, és úgy néz ki, hogy a Lufthansa már az előtt döntött az újraindításról, hogy az airberlin vagyonelemeinek felosztásáról még nem döntöttek. Igaz, a Lufthansa nem kommunikálta, hogy hosszú távú járatok üzemeltetésére szükséges szélestörzsű gépeket, vagy slotokat szeretne. Az Open Skies megállapodás értelmében járatot ugyan nyithatnak, de kérdés, hogy egy olyan zsúfolt repülőtér, mint JFK rendelkezik-e szabad, kiadható slottal ebben az időszakban.

Mindez azonban felfogható biztonsági intézkedésként is. A Lufthansa ugyanis slotáthelyezéssel elindíthatja a járatot, amíg ki nem derül, hogy megkapja-e a berlini járatra a résidőt és leszállási jogot. Kérdés, hogy melyik járat slotját csoportosítják át erre az útvonalra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járatok abból a szempontból nem illeszkednek a Lufthansa portfoliójába, hogy nem a fő gyűjtő-elosztó központokból, Frankfurtból, vagy Münchenből indulnak. Nem is marad sokáig a két járat a Lufthansánál, a jövő nyári menetrendben azokat már az Eurowings teljesíti majd.

A német légitársaság újraindít egy harmadik járatot is, Frankfurt és Shenjang között a jövő tavaszi menetrendi időszakban közlekednek majd a Lufthansa Airbus A340-300-asai hetente háromszor.

Az Eurowings szintén bővíti hosszú távú járatait a téli menetrendtől kezdve mind Köln/Bonnban mind Düsseldorfban. November 8-ától a hat, Köln/Bonnban állomásozó Airbus A330-as interkontinentális gép mellé egy hetedik csatlakozik, amely a közeljövőben a Düsseldorf és a Karib-térség közötti járatokat szolgálja ki.

A Eurowings jövőre Münchenben is bővíti a diszkont modellben működő hosszú távú járatait. Március végétől három Airbus A330 állomásozik majd Münchenben, amelyek a Eurowings bajor fővárosból induló hosszú távú járatait szolgálják ki.