A thai légügyi hatóság betiltotta az országon belüli járatokon a fedélzeti kiszolgálást a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

A The Independent információi szerint sem ételt, sem italt nem szolgálnak fel a repülőgépeken, sőt, újságot sem kérhetnek az utasok, a fedélzeti magazinokat is kitiltották a fedélzetről, egyedül a biztonsági útmutatókat tartalmazó kártya marad meg.

A hatóság január 1-jén életbe lépő rendelete szerint vizet csak egészségügyi veszélyhelyzetben adhatnak, a többi utastól elszeparált helyen.

Thaiföldön a leghosszabb belföldi járat is nagyjából két órás, így sokat nem kell az utasoknak ellátás nélkül kibírniuk.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A hivatalos tájékoztatás szerint a koronavírus az országban újabb hullámban terjed, ezért a kormányzat szigorúbb intézkedéseket hozott a járvány megfékezése érdekében.

Európában egyelőre nem ennyire szigorúak az előírások, az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) májusban kiadott ajánlása nem vonatkozik a fedélzeti kiszolgálás teljes betiltásáról, bár jelentősen korlátozni javasolja az étel- és italfelszolgálást.