Működésének átszervezésével indokolja a Vueling, hogy télen bezárja a brüsszeli, palermói és cataniai bázisait. A spanyol fapados légitársaság inkább a saját piacára, valamint Franciaországra és az olasz szárazföldi bázisaira koncentrál a hírek szerint.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

Az IAG légitársasági csoport fapados cége, a spanyol Vueling bezárja a brüsszeli, palermói és cataniai bázisait ezen a télen – írja a ch-aviation portál. A spanyol EFE hírügynökségnek nyilatkozó, névtelenséget kérő források szerint erre azért kerül sor, mert a légicég átstrukturálja a működését.

A belga fővárosból hét spanyolországi célállomásra jár jelenleg a Vueling, a két szicíliai bázisáról pedig Rómába, Firenzébe, Párizsba és Barcelonába, illetve Cataniából heti egy járatot üzemeltetnek Zürichbe is.

A légitársasági források szerint a spanyol fapados a jövőben inkább a stratégiailag fontos piacaira fókuszál, azaz Spanyolországra, Franciaországra és Olaszországra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A két szicíliai bázis megszüntetésével például így nagyobb hangsúlyt helyezhet főképp a római és a firenzei működésére.

A változások ellenére a közlés szerint nem változik a téli menetrendben kínált ülőhelyszám, a tavalyi azonos időszakhoz viszonyítva.

A svájci légiközlekedési portál emlékeztet arra, hogy a Vueling csalódást keltő nyári szezont zárt az idén, például a kapacitásproblémák miatt számos járatot törölni kellett a barcelonai bázisukon. De itt, Magyarországon is meglepőt lépett a cég, amikor május végén, szinte titokban és rövid határidőn belül, június 12-ével megszüntette a római járatát.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!