A kereslet jelentős csökkenése miatt bezárja a milánói Malpensa-reptéren lévő bázisát az Alitalia, az olasz nemzeti légitársaság 72 év után szünteti meg ezt az észak-olasz központját.

A malpensai bázisról az Alitalia a New York-i és tokiói mellett még ráhordó járatokat üzemeltetett, ezek Róma és Milánó között ingáztak, de az utóbbi időben már csak naponta kétszer közlekedtek, és utas is alig volt.

A kereslet csökkenése miatt október 1-jén ezek a járatok is megszűnnek, az Alitalia megszünteti a bázisát a civil forgalom előtt 1948-ban megnyitott légikikötőben, ahová azóta közlekedett – írja a La Repubblica online kiadása.

A római ingajáratot nem először függeszti fel az olasz légitársaság, először 2017 januárjában szakadt meg a légi kapcsolat Fiumicino és Malpensa között, amit 2018-ban indított újra az Alitalia.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Nagy érvágás ez a malpensai repülőtérnek, amelynek új terminálját azért is építették fel, hogy az Alitalia igényeit ki tudja szolgálni.

Milánó azonban továbbra is megközelíthető marad a cég járataival, a kisebb, a város központjához közelebb lévő repülőtérről, Linatéről a nagyobb európai légikikötőkbe még megmarad az összeköttetés.

A Travel Daily szerint a járvány előtti szinthez képest idén átlagosan 40 százalékkal csökkent az igény az Olaszországba tartó nemzetközi járatok iránt.

Miközben az Alitalia elhagyja, a Wizz Air épp betör Malpensára, a magyar kötődésű légitársaság már olasz belföldi járatokat is bejelentett innen.