Június 14-től bezárja prágai bázisát a Wizz Air, a jelenlegi hét útvonalból mindössze hármat tart meg a low-cost légitársaság.

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság egy darab A320-as repülőgépét állomásoztatja a cseh főváros repülőterén, melyet más bázisra helyeznek át.

A Párágából Milánó-Bergamo, Nápoly, Keflavik, Velence és Eilat-Ovda repülőtereire közlekedő járatok szűnnek meg, de megmarad a London-Luton, Bari és szezonális jelleggel Kutaisi útvonal.

A Wizz Air a megszűnő járatokra repülőjeggyel rendelkező utasok részére más járatokat, vagy a jegyár visszafizetését és kompenzációt ajánl fel. A prágai bázisú Wizz-alkalmazottaknak más bázisokon ajánlanak munkát.

A döntésre a Prague.tv hírei szerint a gyenge kereslet miatt került sor, de a részleges prágai kivonulás időben egybeesik a bécsi bázisnyitással.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Wizz Air a bécsi nemzetközi repülőtéren egy Airbus A320 típusú repülőgéppel nyitja meg bázisát június 14-én, amelyet két további Airbus A321 követ novemberben. A bécsi bázis gyors növekedésének köszönhetően már idén 17 alacsony viteldíjas Wizz Air-járat üzemel majd az osztrák fővárosból.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!