A Ukraine International a téli szezonban beindítja Kijev – Bangkok járatát, mely az előzetes tervek szerint csak 2014. január 20-tól közlekedett volna, ám a legfrissebb információk alapján már 2013. december 7-én felszáll az első járat.

Az Airlineroute.net információi szerint a két város közti repülőutat a légitársaság rendszere alapján a nem régiben átvett Boeing 737-900ER típusú gépek fogják teljesíteni, a légitársaság Boeing 767-300-as utasszállítói helyett.

A Ukraine International 2013. júliusában vette át első Boeing 737-900ER típusú repülőgépet a török Sky Airlinestól, miután az 2013. június 4-én csődbe ment. A repülőgépről a SkyAirlines logóit Budapesten távolították el, de a gép megtartotta a volt üzemeltettő alapszíneit. A Ukraine International logóját és márkanevét utólag, már Ukrajnában matricázták fel a repülőgépre.

Jelenleg három darab ex-Aerosvit Boeing 767-300-as repülőgép is található Budapesten, az Aeroplex műszaki előterén és hangárjában. Ezek a gépek is hamarosan csatlakozni fognak az Ukraine International folttájához.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!