Óriási meglepetéssel indult a 2023-as év az Aeroplex (ACE) számára: az Aerotranscargo légitársaság Boeing 747-es gépe érkezett vendégségbe a Liszt Ferenc repülőtéri műszaki bázisra, első alkalommal az ACE történetében.

A repülőgép-karbantartó vállalat lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a néhány napos látogatás váratlanul történt, a gép ugyanis menetrend szerinti teherszállító járatot teljesít, és néhány napot tölt el Budapesten, a légitársaság mérnökei az Aeroplex támogatásával pedig egy kisebb karbantartást végeznek a Jumbón.

A repülőgép az ACE műszaki bázisára került, ahol rutinellenőrzést és vizsgálatot, valamint kisebb hibaelhárítást hajtottak végre rajta.

A 71 méter hosszú és 64 méteres szárnyfesztávolságú óriás könnyen elférne az Aeroplex tavaly átadott új, szélestörzsű gépeket is befogadni képes hangárjában, azonban a vállalat minden hangárhelye tele van a téli szezonban.

Az ACE hangárhelyeit hónapokkal korábban lekötötték az ügyfelek, a legtöbb légitársaság ugyanis az évnek ezen időszakára ütemezi be a kötelező nagykarbantartást, amikor kevesebben utaznak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 747-es viszont így sem marad gondoskodás nélkül, a tervezett karbantartási munkák és a kisebb hibák javítása után várhatóan néhány napon belül újra felszáll.