Boeing 777 Freighter típusú, kéthajtóműves áruszállító repülőgépeket szerez be az All Nippon Airways teherszállítással foglalkozó leányvállalata, az ANA Cargo.

A japán légitársaság áruszállító leányvállalata két darab Boeing 777 Freighter gépre írt alá kötelező érvényű megállapodást az amerikai gyártóval, melyeket 2019-ben vesznek át.

A világ legnagyobb kéthajtóműves gépének áruszállító változatával az ANA Cargo Kína mellett az ázsiai és az észak-amerikai piacon kíván terjeszkedni, és az ügyfélkörét is szeretné kiszélesíteni azzal, hogy szolgáltatáskínálata bővítése mellett messzebbre és hatékonyabban lesz képes árut szállítani.

“A légiáru-fuvarozás a globális kereskedelem működésének és növekedésének elhanyagolhatatlan eleme” – mondta el Hiroshi Sugiguchi, az ANA Cargo alelnöke.

Forrás: ANA Holdings

Hozzátette, kulcsszerepet kívánnak betölteni a japán gazdaság fejlődésében és növekedésében a kereskedelem elősegítése révén, és ehhez az új áruszállító 777-esek is nagyban hozzásegítik a céget.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezzel egy időben ötcsillagos színvonalú szállítási szolgáltatást kívánnak nyújtani ügyfeleiknek, ahogy teszi azt az anyavállalat is utasai számára.

Ennek érdekében nemrég széleskörű partnerségi megállapodást kötöttek Japán legnagyobb áruszállító légitársaságával, a Nippon Cargo Airlines-szal. A két cég között nem csak codeshare-egyezmény született, hanem a jövőben széleskörűen támogatja majd egymást a két légitársaság a japánoktól elvárt magas színvonalú szolgáltatás biztosítása érdekében.

Az ANA Cargo flottáját jelenleg húsz darab Boeing 767-300F Freighter gép alkotja, ebbe az egységes üzemeltetési környezetbe érkezik majd az új típus. Forgalomba állítása azonban nem ütközik majd különösebb infrastruktúrális nehézségekbe, mert az anyavállalat ANA ötven darab utasszállító változatot üzemeltet a típusból.

A Boeing 777 Freighter jelenleg a világ legnagyobb hatótávolságú és legnagyobb befogadóképességű kéthajtóműves teherszállító típusa, 102 tonna hasznos teherrel a fedélzetén több mint 9.000 kilométert repülhet leszállás nélkül. Emellett a gyártó állítása szerint a gép földi kiszolgálási költségei arányosan jóval alacsonyabbak mint más típusoké.