Tíz darab Boeing 787-9 Dreamliner kötelező érvényű megrendeléséről és további tíz darabra szóló opcióról állapodott meg az amerikai repülőgépgyártó és a kanadai WestJet légitársaság.

A megállapodás szerint az első tíz repülőgép 2019 első negyedéve és 2021 decembere között érkeznek a légitársaság flottájába. A további tíz darab – amennyiben a WestJet lehívja az opcióját – 2020 és 24 közötti négy éves időszakban állhatnak forgalomba.

A légitársaság a General Electric GEnx-1B hajtóműveket választotta a Dreamlinerekhez.

A Boeing 787-9-eekkel a légitársaság Európában terjeszkedne, illetve Ázsiába és Dél-Amerikába is új útvonalakat nyitna. A WestJet jelenleg Hawaii-ra és London-Gatwickre üzemeltet járatokat négy darab Boeing 767-es gépével.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: WestJet | © AIRportal.hu

Forrás: WestJet


A megállapodás részeként a felek abban is megegyeztek, hogy a WestJet korábbi 15 Boeing 737 MAX keskenytörzsű repülőgépre szóló, kötelező érvényű megrendelése opciós megállapodássá válik és 2019-21 helyett csak 2022-24 között veszik át ezeket a gépeket.

Amint arról korábban beszámoltunk, ultra-low-cost leányvállalat alapításának szándékát jelentette be a kanadai WestJet. A diszkont modellben működő légitársaság a pilótákkal megkötendő egyezséget és a hatósági jóváhagyásokat követően jöhet létre.