Az eddig csak keskeny törzsű Airbus A320-asokat és A321-eseket üzemeltető kínai Junyeao Airlines rendelt öt darab Boeing 787-9-es típusváltozatú repülőgépet az amerikai gyártótól, további ötre pedig opciót kötött le.

A sanghaji Hongqiao-reptér a Juneyao Airlines bázisa (a neve kínairól „Szerencsés Légitársaságnak” fordítható), a cég negyvenegy A320-ast és tizenöt A321-est üzemeltet jelenleg. A légitársaság azonban úgy döntött, széles törzsű repülőgépeket vesz – írja a ch-aviation.

Megrendeltek öt darab Boeing 787-9-est, az első három példány 2018-ban érkezik majd. A cég vezetőjének közlése szerint a típus a nemzetközi hálózat bővítését szolgálja majd.

A légitársaság egyik különleges festésű, teljesen burgundi vörösbe öltöztetett A320-asa, a normál arculat szerint a géptörzs fehér színű. Forrás: JuneYao.com | © AIRportal.hu

A légitársaság egyik különleges festésű, teljesen burgundi vörösbe öltöztetett A320-asa, a normál arculat szerint a géptörzs fehér színű. Forrás: JuneYao.com

A típusból további öt példányt opciós jogként kötött le a Juneyao Airlines, így akár tíz darabot is számlálhat majd a Dreamliner-flottája.

Korábban a cégvezető arról is szólt, hogy 2020-ig megdupláznák a flottájukat, mert rendkívül erősen fejlődik a sanghaji turizmus.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Juneyao Airlines a kínai belföldi járatokon túl Hongkongba, Makaóba, Tajvanra, Thaiföldre, Dél-Koreába, Oroszországba és Japánba is közlekedik. Nemrég megállapodott a BOC Aviation lízingcéggel öt A321-200-as bérletéről, amelyeket 2017-ben vesz majd át.