A Qatar Airways Cargo az eddigi heti két Airbus A330F repülőgéppel teljesített dedikált áruszállító járatát heti háromra bővíti októbertől.

A 2016. márciusában újra járatot nyitó Qatar Cargo járat első járatának köszöntésére készült torta, háttérben a repülőgéppel. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A 2016. márciusában újra járatot nyitó Qatar Cargo járat első járatának köszöntésére készült torta, háttérben a repülőgéppel. (Fotó: AIRportal.hu)

A légitársaság honlapján közzétett hivatalos menetrend szerint az eddig heti két alkalommal, csütörtökönként és vasárnaponként közlekedő járat mellett októbertől a pénteki napokon is Budapestre érkezik Dohából a Qatar Airways Cargo áruszállító járata.

A közzétett menetrend szerint a járatokat továbbra is a légitársaság Airbus A330-200F repülőgépei teljesítik és a budapesti járat Prágával összekötve közlekedik.

A csütörtöki és pénteki napokon a járatok helyi idő szerint 16:50-kor érkeznek Dohából Budapestre, majd 18:20-kor indulnak tovább Prágába és onnan térnek vissza a dohai bázisra. Vasárnaponként a légitársaság A330F repülőgépei menetrend szerint reggel nyolc óra öt perckor szállnak le Ferihegyen, majd 09:35-kor indulnak vissza közbenső prágai leszállással Dohába.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság ügyfelei számára a dedikált cargo járatok mellett a hetente tíz alkalommal Dohából Budapestre közlekedő keskenytörzsű Airbus repülőgépekkel teljesített utasszállító járatok cargo kapacitása is rendelkezésre áll.

A repülőgépeket – csakúgy mint az utasszállító járatot – a Celebi Ground Handling szolgálja ki Budapesten.

Március 3. óta közlekedik újra Budapestre a Qatar Cargo

A Qatar Airways Cargo áruszállító járatai 2016. március 3-tól közlekednek újra Ferihegyre. A légitársaság már korábban is teljesített menetrend szerinti áruszállító járatokat Budapestre. A cég repülőgépei hetente kétszer érkeztek Ferihegyre a 2012. július 1-től a 2013. novemberéig tartó időszakban.

Az Airbus A330-200F típusú repülőgép egyszerre 62-68 tonnányi teherárut vehet a fedélzetére, a járatok kapacitása megoszlik a magyar és a cseh piac között. Mindez különleges fontos exportlehetőséget kínál számos magyar vállalat számára, hiszen ily módon közvetlenül kapcsolódhatnak a Qatar Cargo egész világra kiterjedő útvonalhálózatához.

Tavaly a Budapest Airport összesen 5 800 cargo járatot fogadott és indított, összesen 91 500 tonna mennyiségben. A 6,4 %-os növekedés a légi teheráru forgalomban egész Európában kiemelkedő eredmények számít. A Budapest Airport cargo-forgalmának jelentős részét a dinamikusan fejlődő, export-orientált magyar elektronikai-, finommechanikai-, autóipari-, gyógyszerészeti és biotechnológiai vállalatok termékei adják.