Nyilvánosságra hozta első öt tengerentúli járatát az Air France-KLM diszkont hosszútávú járatait teljesítő Joon. Meglepő célállomásokból nincs hiány. Európában december 1-jén indul az üzem főként dél-európai városokkal.

A nyár kellős közepén jelentette be az Air France-KLM, hogy Joon néven indítja el long haul-low cost légitársaságát, pedig korábban mindenki Boost néven emlegette. A minimalista dizájn, a légiutaskísérők egyszerű egyenruhája a kétezres évek szülötteit célozza meg.

Most újabb részleteket hoztak nyilvánosságra a 2018 nyarában induló légitársaságról, öt útvonalat jelentettek be. A társaság gépei Fortalezába (Brazília), Mahéba (Seychelle-szigetek), Kairóba, Fokvárosba, és Teheránba közlekednek majd. A frekvenciákról és a géptípusokról egyelőre nem közöltek adatokat.

Forrás: Joon Twitter

A Joon néhány európai útvonalon december 1-jén elindítják a járatokat, Párizsból Berlinbe, Barcelonába, Portóba és Lisszabonba is, jövőre pedig Róma, Nápoly, Oslo és Isztambul is felkerül a térképre.

Az Air France szerint a Joon egy életstílust kinyilvánító márka lesz, és főként a fiatal 18-35 éves, már dolgozó fiatalokat szeretnék megcélozni vele, akiknek a digitalizáció körül forog az élete.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új járatokon az Air France pilótái fognak dolgozni, változatlan munkakörülmények és javadalmazás mellett. A légiutas-kísérők azonban kevesebbet fognak keresni, mint az Air France-járatokon dolgozók, és őket külön szerződtetik, hasonlóan a földi kiszolgáló személyzethez.

A Joon egyelőre 18 repülőgépet fog működtetni az európai és tízet a tengerentúli útvonalakon. A tervek szerint a társaság 2018-tól összesen 18 darab, közepes hatótávolságú gépet bérelne wet-lease formában anyacégétől, az Air France-tól, 2020-ra pedig már tíz hosszútávú járatok repülésére képes géppel is rendelkeznek majd.