A Budapest Airport szerint már minden internetes előfoglalási hely elkelt a parkolókban, mivel a húsvéti ünnepek alatt napi 44-46 ezer utas fordulhat meg a repülőtéren.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér üzemeltetője az AIRportal.hu-hoz eljuttatott közleményében azt írta, már csütörtök reggeltől erős forgalomra kell számítani, pénteken pedig még többen kelnek útra. Szombatot követően, amikor némi átmeneti csökkenés várható az utasok számában, ismét nagyon sokan indulnak útnak, az erős forgalom megmarad húsvét vasárnap és hétfőn is.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a húsvéti ünnepekre már minden internetes előfoglalási hely elkelt a parkolókban. Bár az összes helyet nem értékesítik online, a reptér üzemeltetője azt kérte, akinek nincs foglalása, az a megszokottnál korábban érkezzen ki a repülőtérre.

Forrás: Budapest Airport

A Budapest Airport megerősített szolgálattal készül a várható csúcsforgalomra a terminálon; a parkolók üzemeltetésétől kezdve az utas-információn át a biztonsági ellenőrzésig a megszokottnál több munkatárs fogja segíteni a forgalmat.

Ehhez kapcsolódóan a repülőtér április 18-án csütörtökön egy újabb utasbiztonsági ellenőrző folyosót helyez üzembe a 2. terminál A oldalán, így a húsvéti hétvégére még nagyobb kapacitás áll rendelkezésre, összesen 16 folyosón zajlik majd az ellenőrzés, ettől várhatóan az áthaladás is gyorsabb lesz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.