Budapestre érkezett a Saudi Hawks bemutatócsapat köteléke, amely egy lengyelországi repülőnapra tartva ejtette útba a magyar főváros repterét egy technikai megállóra.

A szaúd-arábiai, nyolc repülőgépes programot repülő csapat Görögországból érkezett, és a Gdynia Aerobaltic 2019 repülőnapra tartanak, egy napos technikai megállóval.

A gépek augusztus 9-én kora délután szálltak le a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 31L jelű futópályáján, előtte azonban a XI. és XVI. kerület felett áthúzásuk már látványfüsttel is látható volt. Az attrakcióra légi fotók készítése miatt került sor.

A csapat először kötelékben, szintén látvány füstöt használva repült be a futópálya fölé, majd szétválva, egyenként értek földet az BAE Hawk Mk.65 típusú, látványos zöldre festett kiképzőgépeikkel.

A csapatot körülbelül egy órával később követte a szintén különlegesnek számító, a szokványos szürke helyett a sivatagi környezetnek megfelelő, homokszínű kamuflázs festét viselő Lockheed C-130-as, amelynek fedélzetén a szükséges háttértámogatás – szerelők és alkatrészek – érkeztek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Galéria a Saudi Hawks budapesti érkezéséről