Még egyet lépett az IAG légitársasági holding a fapados kínálat bővítésében: mostantól a meglévő, európai járatokat üzemeltető Vueling és az újonnan létrehozott, hosszú távú járatokat indító LEVEL között átszállójegyet is lehet foglalni. Bár a jelek szerint a rendszer még akadozik, a hamarosan például Los Angelesbe és Buenos Airesbe is közlekedő járatokra lehet, hogy Budapestről is foglalhatunk majd.

Vueling-jeggyel is ülhetünk a LEVEL gépeire (Forrás: IAG) | © AIRportal.hu

Vueling-jeggyel is ülhetünk a LEVEL gépeire (Forrás: IAG)

Több mint százezer jegyet már eladott az értékesítés március közepi kezdete óta a LEVEL, az IAG légitársasági holding új, júniusban induló, hosszú távú járatokra szánt fapados cége.

Mostantól pedig bővülnek a lehetőségek: amint az sejthető volt, összekötik a meglévő, európai diszkontcégük, a Vueling járathálózatával a LEVEL-t az anyavállalat bejelentése szerint – írja az aerotelegraph.com portál.

Így a Vueling több mint százharminc európai járatáról Barcelonában átszállhatnak az utasok a LEVEL hamarosan induló transzatlanti útvonalaira. A foglalásokat a Vueling honlapján lehet intézni, bár a hírek szerint egyelőre akadozik a rendszer.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mi is megpróbáltunk Budapestről megnézni néhány tengeren túli járatot, de noha a városokat kiadja a honlap, dátumokat nem lehet beállítani, és más, Barcelonán kívüli európai reptérről se találtunk működő párosítást.

Az egyelőre az Iberia üzemeltetésében, új Airbus A330-200-asokkal induló LEVEL június elsején bocsátja útjára első járatát, Barcelonából Los Angelesbe. Másnap Oaklandbe (San Francisco mellett), majd június 10-én a karibi Punta Cana repterére indulnak a járatok, június 17-től pedig az argentin fővárosba, Buenos Airesbe.

Az aerotelegraph.com szerint ezzel a Lufthansa-csoport fapados leánya(i), a Eurowings márkanév alatt üzemelő modellt követi az IAG-holding (ennek hosszú távú járatait szintén egy külön cég, a SunExpress Deutschland üzemelteti Eurowings-brand alatt – a szerk.).

A LEVEL A330-200-asain 293 turista osztályú ülés és 21 prémium turista szék lesz, az utóbbi osztályra szóló jegyárban benne van a bőröndfeladás, helyfoglalás és fedélzeti ellátás.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu