Tovább bővíti budapesti bázisát a LOT, a londoni járat megnyitása után a ráhordó kapacitás biztosítása érdekében Bukarestbe és Brüsszelbe indít járatokat a lengyel légitársaság.

A LOT lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a járatok Brüsszelbe és Bukarestbe is szeptember 2-án indulnak Budapestről és mindkét útvonalon hetente 12 alkalommal közlekednek.

A brüsszeli járatok vasárnap kivételével minden nap reggel 7.10-kor indulnak és 9.15-kor érkeznek, majd 10 órakor indulnak vissza és 11.50-kor landolnak Budapesten. A délutáni járatok szombatonként nem járnak, ezt leszámítva 17.25-kor szállnak fel Ferihegyről, és 19.30-kor érkeznek a brüsszeli Zaventem Nemzetközi Repülőtérre, ahonnan 20.15-kor indulnak vissza és 22.10-kor landolnak Budapesten.

A bukaresti járatok délután 13 órakor indulnak és helyi idő szerint 15.20-kor érkeznek meg, 16.05-kor indulnak vissza és 16.30-kor landolnak. Ezek a járatok vasárnap kivételével naponta járnak.

A másik járatpár szombat kivételével minden nap jár, és késő este 22.50-kor indul Budapestről, majd másnap éjjel 01.10-kor landol, Budapestre reggel 6-kor indul vissza és 06.25-kor landol.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A bukaresti járattal elsősorban az átszálló forgalmat célozzák meg, míg a brüsszelivel az üzleti utasoknak és turistáknak szeretne kedvezni a LOT.

Forrás: LOT

Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója a közleményben azt hangsúlyozta, hogy olyan fővárosokban indítanak most járatot, amelyek esetében a korábbiakban a hagyományos légitársaságok által nyújtott szolgáltatás elmaradt a kereslettől.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója üdvözölte az újabb járatnyitásokat és leszögezte: ezzel a lépéssel bizonyosan a LOT marad a legdinamikusabban fejlődő légitársaság Budapesen. Hozzátette: a meglévő keresletre reagált a lengyel társaság az új járatok megnyitásával.

A LOT még tavaly, a New York-i és chicagói járatok bejelentésekor közölte, hogy bázist nyit Budapesten és ráhordó járatokat fog üzemeltetni. A jövő héten hétfőn induló, Budapest-London City (LCY) járata lesz az első, ezt követi majd a bukaresti és brüsszeli járat is.

A teljesítéshez a LOT Embrer E195-ösöket használt majd, amelyek 2-2 elrendezésben 112 székes konfigurációban repülnek a lengyel társaság flottájában, a székköz 31 hüvelyk. A business osztályigény szerint az első négy sorból alakítható ki.

A LOT a bukaresti járatoknál kisebb, a brüsszelieknél nagyobb konkurenciára számíthat: a román főváros és Budapest között csak a Tarom üzemeltet járatokat ATR 42-esekkel, Brüsszel felé viszont két repülőtérre (Brussels International és Charleroi) a Brussels Airlines, a Wizz Air és a Ryanair is közlekedik.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint Magyarország és Románia között a 2017-es évben (2018-as adatok még nem állnak rendelkezésre) 1300 járatpáron 70 ezer induló és 72 ezer érkező utast szállítottak, emellett 302 tonna áru érkezett és 720 tonna árut vittek Romániába.