A londoni Gatwick repülőtér is az automatikus üzenetküldés mellett tette le a voksát: Facebook Messenger alapú chatbotja járatinformáción kívül a terminálokon található boltokkal és éttermekkel kapcsolatos tudnivalókkal segíti az utasokat. 

A Gail névre keresztelt chatbot járatinformációval is segíti az utasokat

Egyre népszerűbbé válik a chatbotok alkalmazása a légitársaságok és repülőterek körében, hiszen az egyszerűbb ügyfélszolgálati kérdések automatizálásával nemcsak az utashoz jut el gyorsabban az információ, hanem kevesebb munkaerő szükséges, a meglévő dolgozók az összetettebb ügyek megoldásával tudnak foglalkozni.

A Lufthansa-csoporthoz hasonlóan a londoni Gatwick repülőtér is mesterséges intelligencia használatával szeretné egyszerűbbé tenni utasainak életét.

Az Egyesült Királyság második legnagyobb légikikötőjén tavaly már 46 millió utas fordult meg. 

A repülőtér külön Facebook-oldalt hozott létre Gatwick Chatbot néven, ezen keresztül lehet elérni az automatikus üzenetküldést. A chatbot járatinformációkkal, a terminálokon található boltokkal és éttermekkel kapcsolatos kérdésekre tud válaszolni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az utasoknak elég beírni a chatablakba a célállomást, ahová utaznak, és a robot minden lényeges információt közölni fog velük. Jelenleg a feltett kérdések körülbelül 80 százalékát képes helyesen értelmezni és megválaszolni az alkalmazás, de egy éven belül 95 százalékra szeretnék növelni a válaszadási arányt.

A Gail elnevezésű chatbot jelenleg csak angol nyelven működik, de a tervek szerint jövőre már több nyelven is használható lesz. A reptér ezenkívül olyan platformokra is ki szeretné terjeszteni a szolgáltatást, mint a Whatsapp vagy Apple Business Messenger.