Címlap Címkék Légiáru-forgalom

Címke: légiáru-forgalom

Még több friss hír a témában a Légiáru-szállítás, air cargo, logisztika rovat oldalunkon olvasható!

Másfél milliónál több utas, 25 ezer tonna áru júniusban Ferihegyen

Az utasok száma meghaladta a 1,5 milliót a budapesti légikikötőben júniusban, a cargo üzletág pedig minden eddigi rekordját megdöntötte.

Májusban tovább nőtt az utasszám, rekordszinten a cargo Ferihegyen

Az utasok száma meghaladta az 1,4 milliót, a cargo üzletág pedig újra 23 ezer tonnás hónapot zárt májusban a budapesti reptéren.

A második negyedévben is erős növekedés várható a légiáru-szállításban

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai a cargo iránti kereslet erőteljes éves növekedését mutatják a második negyedévben, a számos gazdasági bizonytalanság ellenére.

Intenzív bővülési pályán a budapesti légiáru-forgalom

Új cargo-útvonalak és légitársaságok, az infrastruktúra bővítése 2026 végére, és a régióban egyedülálló, az árukezelési folyamatokat támogató digitális rendszer bevezetése szerepel a Budapest Airport legfontosabb céljai között: az üzletág sikereiről és terveiről Kossuth József cargo-igazgató nyilatkozott az AIRportal.hu-nak.

Áprilisban is nőtt az utasszám, rekordszinten a légiáru mennyisége Ferihegyen

Megközelítette az 1,4 milliót az utasok száma, a légiáru mennyisége pedig az előző havi történelmi rekord közelében maradt áprilisban a Liszt Ferenc repülőtéren.

Új szintre lép a digitalizációban a BUD cargo és a repülőtéri logisztika

A Budapest Airport a Kale Info Solutions felhőalapú Cargo Közösségi Rendszerének bevezetését kezdi meg áprilisban, ennek célja, hogy a légiáru-fuvarozási értéklánc valamennyi szereplője számára hatékonyabbá tegye az üzleti folyamatokat.

Növekvő pályán a légiközlekedés, íme a világ 10 legforgalmasabb repülőtere

A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) adatai szerint közel 8,5 milliárd utas fordult meg tavaly a világ repülőterein, amely a járvány előtti forgalom 93,8 százalékát teszi ki, a legtöbb utast Atlantában, a legtöbb nemzetközi utazót Dubajban, a legtöbb légiárut pedig Hongkongban regisztrálták.

Új és újrainduló hosszútávú járatok a bécsi reptér mentrendjében

A Hainan Airlines május végétől Sencsenbe, a China Eastern júniustól Shanghajba, az All Nippon Airways (ANA) pedig augusztustól Tokióba kínál közvetlen járatokat Schwechatról.

Egymillió-háromszázezer utas és áruforgalmi rekord márciusban Ferihegyen

A tavasz első hónapjában az utasok száma megközelítette az 1,3 milliót, a légiáru mennyisége pedig rekordot döntött a Liszt Ferenc repülőtéren.

Több mint egymillió utas és 20 ezer tonna áru Ferihegyen

Az idei év második hónapjában tavaly februárhoz képest 21 százalékkal több utast és csaknem 39 százalékkal több árut kezeltek a Liszt Ferenc repülőtéren.

Felavatták a budapesti reptéren a Cargo City bővítését

A tízezer négyzetméternyi új raktárterület, irodákkal és üzemi infrastruktúrával kiegészülve évi 300 ezer tonnára növeli a Liszt Ferenc reptér légiáru-kezelő kapacitását.

Több mint egymillió utassal indította 2024-et a budapesti reptér

Az idei év első hónapjában tavaly januárhoz képest 16,5 százalékkal több utas fordult meg a Liszt Ferenc repülőtéren, a légiáru mennyisége pedig csaknem 39 százalékkal növekedett.

Több mint duplájára nőtt a budapesti reptéren kezelt e-kereskedelmi csomagok száma

Tavaly 81 millió interneten rendelt küldemény érkezett repülőn Budapestre, novemberben-decemberben mennyiségük már elérte a havi 9 milliót.

Ismét rekordot döntött a légiáru mennyisége Ferihegyen

Novemberben csaknem 1,15 millió volt az utasok száma a Liszt Ferenc repülőtéren, a cargo mennyisége pedig több mint 22 ezer 200 tonnát tett ki a múlt hónapban.

Nagyrészt kiheverte a légiközlekedés a világjárvány sokkját

Az IATA szerint idén 23,3 milliárd dollár lesz a légitársaságok nyeresége, jövőre az utasok száma meghaladja 2019-est, de a magas költségek miatt a nettó profit csak kis mértékben növekszik majd.

Rekord árumennyiséggel zárta októbert a Budapest Airport

Októberben is 1,3 millió felett volt az utasok száma a Liszt Ferenc repülőtéren, a cargo megdöntötte eddigi rekordját, csaknem 20 ezer tonna volt a légiáru mennyisége.

Közel 11 millió utas és 140 ezer tonna áru Ferihegyen az első kilenc hónapban

Az ősz beköszöntével az utasforgalom és a gépmozgások száma némileg mérséklődött, a cargo terület viszont az év eddigi legerősebb hónapját zárta.

A keletről érkező áruk regionális elosztóközpontjává vált a Budapest Airport

Az utolsó negyedévben jelentős árumennyiségre és egy újabb távol-keleti cargo-járat elindulására számít a Budapest Airport, ahol 2023 végére a légiáru-kapacitás évi 300 000 tonnára bővül - nyilatkozta lapunknak Kossuth József cargo-igazgató.

Újabb másfél milliós hónapot zárt a Budapest Airport

A Liszt Ferenc repülőtéren 2023 augusztusában is közel 1,5 millió utast fogadtak.

A járvány óta először lépte át a havi tízezret a gépmozgások száma Ferihegyen

A Liszt Ferenc repülőtéren közel 1,5 millió utast fogadtak 2023 júliusában, a légiáru mennyisége meghaladta a 16 ezer tonnát, a havi le- és felszállások száma pedig 2019 óta először volt tízezer fölött.

A járvány óta a legmagasabb utasszámot regisztrálta a Budapest Airport júniusban

A Liszt Ferenc repülőtéren több mint 1,3 millió utast fogadtak 2023 júniusában, az első hat hónap utasforgalma csak 9,4 százalékkal marad el 2019 azonos időszakáétól, a légiáru mennyisége meghaladta a 15 800 tonnát a múlt hónapban.

Erős forgalmat regisztrált májusban a Budapest Airport

A Liszt Ferenc repülőtéren több mint 1,2 millió utast fogadtak 2023 ötödik hónapjában, ez 11,7 százalékkal marad el a járvány előttitől, a légiáru mennyisége pedig nőtt a tavalyi azonos időszakhoz képest.

Walsh: Alig egy New York-i metrójegy árát keresik utasonként a légitársaságok

Az IATA vezetője szerint a világjárvány elmúltával és a határok megnyílásával, a gazdasági bizonytalanságok ellenére a légitársaságok jó úton vannak a nyereséges, biztonságos, hatékony és fenntartható jövő felé.

Egymillió-kétszázezer fölé ugrott az utasok száma áprilisban a Liszt Ferenc reptéren

A budapesti légikikötőben több mint 1 millió 200 ezer utast fogadtak múlt hónapban, ez mindössze 10 százalékkal marad el a járvány előttitől, a légiáru 14 648 tonnát tett ki.

Márciusban már több mint egymillió utast szolgált ki a Liszt Ferenc reptér

A budapesti légikikötőben 1 millió 65 ezer utast fogadtak múlt hónapban, a forgalom így már csak 9 százalékkal marad el a járvány előttitől.
Hirdetés
Translate »