A ciprusi kormány állja a nyaraló összes költségét, ha az illető a szigetországban kapja el az új koronavírust.

Többek között a Magyar Konzuli Szolgálat honlapján is olvasható, hogy a ciprusi kormány gondoskodik a megfertőződő utazókról, a velük lévőkről és az úgynevezett kontaktjaikról (akiket megfertőzhettek).

A szigetország vezetése hamarosan megnyitja a határokat a külföldi turisták előtt, ám ahhoz, hogy valóban csábító úti célként tűnjön fel a nyári szezonban, bevezette, hogy ha valaki az ott-tartózkodás alatt kapja el a koronavírust és megbetegszik, minden költségét fizetik neki és családjának is.

Ez tartalmazza a szállást, az ellátást és a gyógyszeres kezelést is, így a betegnek csupán a kórházba jutásáról, illetve majd a hazautazásáról kell gondoskodnia.

A koronavírusra tesztelt és pozitívnak bizonyuló utasok 100 férőhelyes, külön erre a célra fenntartott épületegyüttesben kapnak majd szállást, míg családjaiknak egy 500 férőhelyes karantén-szállodát alakítottak ki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Ciprus GDP-jének 13 százalékát a turizmus adja (Forrás: Unsplash)

A ciprusi kormány június 9-től nyitja meg repülőtereit a nemzetközi utasforgalom előtt, és kezdetben 13 ország, köztük Magyarország állampolgárai előtt, de ekkor még kizárólag 72 óránál nem régebbi, negatív koronavírus teszt birtokában lehet belépni az országba.

Június 20-tól, a második szakaszba lépve, amikor újabb országok előtt nyitják meg a határokat, magyaroknak már nem kell tesztet bemutatniuk beutazáskor.

A Ciprusra látogatókra számos szabály vonatkozik: például nyitott tereken 2 méteres, zárt helyeken 3 méteres távolság megtartása másoktól, a napozóágyaknak 2 méter távolságban kell elhelyezkedniük egymástól, és az éttermek teraszán is kötelező lesz az asztalok közötti nagyobb hely, egy társaságban maximum 10 fő tartózkodhat.