Az eddigi, március végi időpont helyett sajtóértesülések szerint a Turkish Airlines legalább egy hónappal később költözik csak át az új isztambuli óriásreptérre. 

Többszöri halasztás után most sajtóhírek szerint legalább még egy hónappal kiltolták a Turkish Airlines költözését az Atatürk reptrérről az új isztambuli óriáslégikikötőbe – írja az aero.de portál.

Így várhatóan csak április végén települ át a török nemzeti légitársaság, a folyamat 45 óráig tart majd.

Elkészült, de takaréklángon működik (Forrás: Istanbul Grand Airport)

A legutóbb még március végére, a nyári menetrend életbe lépésének időpontjára tervezett műveletet egy válságtanácskozás után halasztották el, amelyen a cég és a közlekedési minisztérium egyeztetett.

A több mint 300 repülőgépet üzemeltető és 68 millió utast fuvarozó légitársaság költözésére tehát a nyári menetrendi időszakban kerül sor, amely további kihívást jelent majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A nagyvárostól észak-nyugatra, zöldmezős beruházásként felépített új reptér az első ütemben 90 millió utas kiszolgálására képes, a további beruházásokkal – több futópálya, szatelit és terminál – akár 200 milliót is kezelhet majd. Jelenleg néhány bel- és külföldi járatot üzemeltet innen a Turkish Airlines, köztük januártól Frankfurtba és Münchenbe is. Amint megírtuk, a légi teheráruforgalom egy része azonban még jó ideig Atatürkön maradhat.