Megszűnik a svájci regionális légitársaság, a Skywork Airlines: a cég közleménye szerint nem sikerült befektetőt találni, ezért a szerdai utolsó járat után leálltak, az engedélyeket is visszaadják a hatóságoknak.

Végleg leállította működését a Bern repteréről üzemelő svájci regionális légitársaság, a Skywork Airlines – írja az aero.de portál.

A polgári légiközlekedési hatóság tájékoztatása szerint 11 ezer jegyvásárlót érint a csőd.

A légitársaság egyik repülőgépe pár éve Münchenben. (Fotó: Antal Lajos)

A Skywork honlapján elérhető közlemény szerint zátonyra futottak a tárgyalások a potenciális befektetőkkel, és a vállalat pénzügyi helyzete nem teszi lehetővé a folytatást. Ezért visszaadják a hatóságoknak az engedélyeiket is.

A Bernből a szomszédos országok főbb és regionális reptereire, valamint néhány Földközi-tengeri nyaralóhelyre – és korábban Budapestre is – közlekedő Skywork néhány éve küzdött finanszírozási nehézségekkel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Tavaly ősszel három napra ideiglenesen le kellett állniuk, mert a bizonytalan pénzügyek miatt a hatóságok felfüggesztették a működési engedélyeit. Végül bizonyították, hogy tizenkét hónapig elegendő pénz áll rendelkezésre, így végül ismét felszállhattak a gépeik.

A légitársaságot harmincöt éve alapították, eleinte oktatócégként működött, majd légitaxi- és charterszolgáltatóvá fejlődött, végül menetrend szerinti járatokkal bővült.