Csődöt jelentett a Primera Air, a Scandinavia és Nordic leányvállalatok beszüntetik a működést, a cégek elkezdték megszervezni külföldi dolgozók hazaszállítását.

A légitársaság honlapján jelentette be, hogy a a PF és 6F kódokat (ezek a Primera Air Scandinavia és Primera Air Nordic kódjai) a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) felfüggesztette, így a Primera Air, mint légitársaság szintén felfüggeszti működését. Az utazásszervezők által bonyolított utakon résztvevőket arra kérték, hogy vegyék fel a kapcsolatot a szervező céggel.

Korábban a neten megjelent egy levél társaság légiüzemét vezető Anders Ludvigsson aláírásával. E szerint a csőd bejelentésével vélhetően a járatokat is leállítják, mivel Ludvigsson azt írta, megkezdték a külföldi munkavállalóik hazaszállításának megszervezését.

Grafika: Boeing

A vezető szerint az elszabaduló költségek miatt kénytelen a társaság lehúzni a rolót. Mint az a levélben olvasható, a gépek bérlése nagyon megterhelő volt a társaság számára, és a késve érkező új gépek miatti kényszerű gépbérlések, illetve járatlemondások is megterhelték a társaság pénztárcáját.

Az aviation24.be szerint a társaság Airbus A321-esét már lefoglalták Stansteden.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az aalborgi központú Primera Air jelenleg 14 gépes flottával repül, de 22 további repülőre van megrendelése, ők lettek volna a Az Airbus A321LR indító légitársasága, úgy tűnik, ebből nem lesz sok minden.

A társaság nem rég jelentette be, hogy Németország több városából is indít fapados transzatlanti járatokat az Egyesült Államokba.

 

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!