Ismét új transzatlanti diszkont járatokról tett bejelentést a skandináv Primera Air, Brüsszel és Berlin után Frankfurt a következő bázis, ahonnan Észak-Amerikába kínálnak majd jövő nyártól jegyeket Boeing 737 MAX 9-eseikkel.

Grafika: Boeing

Nem áll le a Primera Air, a skandináv gyökerű fapados cég, amely prémium turista osztállyal is várja az utasait.

A Brüsszelből, majd Berlinből indítandó transzatlanti járatok minapi bejelentése után ezúttal az aerotelegraph.com szerint azt közölték, hogy a Frankfurti Nemzetközi Repülőtérről is közlekednek majd négy Észak-Amerikai nagyvárosba jövő nyártól.

A két osztályos elrendezésben, 189 utasra székezett Boeing 737 MAX 9-eseikkel Frankfurtból New York-JFK-ra és Torontóba napi, Bostonba heti négy, Montreálba pedig három járat közlekedik majd 2019 júniusától.

A friss bejelentésen Anastasija Visnakova kereskedelmi igazgató azt mondta, hogy a német város reptere az egyik legnagyobb forgalmú Európában, és kiváló átszállási lehetőségeket kínál.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint korábban írtuk, a Primera Air nem szeretne az Európán belüli egyre nagyobb versenybe beszállni, azonban a transzatlanti diszkont járatok piacán sok lehetőséget látnak.

Az új generációs A321neo, főként a megnövelt hatótávú LR változata, valamint a Boeing 737 MAX gépek nagyobb hatótávolsága lehetővé teszi, hogy Nyugat-Európát összekössék a légitársaságok Észak-Amerika keleti parti városaival, ahogy például a Norwegian is teszi.

Nem szokatlan az sem, hogy keskenytörzsű repülőgéptípusokkal teljesítenek 8 órás utakat, akár óceán felett is, a Boeing 757-essel például jó ideje találkozhatnak az utasok az USA és Európa között.