Nagyon nagy töltöttséggel és megbízhatóan üzemelnek a Lufthansa ismét üzembe vett Airbus-óriásgépei a cég nyilatkozata szerint.

Mint megírtuk, június elejétől a München és Boston, e hónaptól pedig a bajor főváros és New York-JFK között repül ismét a német légitársaság két A380-asa. A hosszú tárolásból kivett kétszintes gépekkel szerzett friss tapasztalatokról a cég nyilatkozott az aero.de portálnak.

A szóvivő közlése szerint az utasok direkt keresik azokat a járatokat, amelyeket a típus teljesít, ennek köszönhetően erős kihasználtsággal üzemeltetik őket a két útvonalon, emellett pedig műszakilag is megbízhatóan teljesítenek.

Fotó: AIRportal.hu

Ahogy beszámoltunk róla, a Lufthansa idén négy A380-asát állítja ismét forgalomba. A két, már üzemelő példány mellé a harmadik is hamarosan szolgálatba áll, és az USA északi-parti nagyvárosai után ősztől Münchenből Los Angelesbe és Bangkokba járnak. Két további gép tartalékként szolgál majd, így a cég megmaradt 8 gépéből 6 lesz ismét a flotta aktív tagja.

A Lufthansa az erős utazási kereslet és a négyosztályos fedélzeti berendezésű új generációs repülőgépek szállításainak késése miatt volt kénytelen a járvány alatt kivont négyhajtóműves gépei aktiválására, emiatt döntött még tavaly az utasok és a személyzet körében is rendkívüli népszerűségnek örvendő, de a járvány miatt előbb ideiglenesen, majd „véglegesen” kivont A380-asok reaktiválása mellett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Lufthansa