Bár korábban úgy döntött a Lufthansa, hogy végleg kivonja mind a 17 darab Airbus A340-600-as repülőgépét, öt példányt mégis újra forgalomba állít a légitársaság a jövő nyári menetrendtől, amíg meg nem érkeznek az első osztályú kabinnal is felszerelt A350-esek.

A Lufthansa közlése szerint a müncheni repülőtéren működő bázisán ideiglenesen újra forgalomba állít öt példányt az Airbus A340-600-as típusból, mivel a fedélzetükön négyosztályos elrendezést alakítottak ki, azaz a Business, Premium Economy és turista osztály mellett a legmagasabb kategóriájú First Class is az utasok rendelkezésére áll.

A Lufthansa a prémium szegmensben mutatkozó kereslettel indokolta a lépést, a gépeket észak-amerikai, valamint ázsiai útvonalakon használják majd.

Forrás: Lufthansa

Mint ismert, a Lufthansa csak a Boeing 747-8 Intercontinental, az Airbus A380-800 és az Airbus A340-600 típusú repülőgépein kínált a világjárvány előtt First Class szolgáltatást. A kétemeletes óriásgépek ideiglenes, és az A340-600-asok végleges leállításával viszont nem maradt olyan gép a müncheni bázison, amely fel van szerelve ezzel a kabinrésszel. A 747-8-asok kizárólag Frankfurtból közlekednek.

Amint korábban megíruk, a német légitársaság első osztályú kabinrésszel is felszerelt Airbus A350-900-as repülőgépei csak 2023 nyarától kezdenek forgalomba állni, így ezek megérkezéséig kellett áthidaló megoldást találnia a német légicégnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A világjárvány előtt a Lufthansa 17 Airbus A340-600-ast üzemeltetett, ezek kivonásáról tavaly döntött a légitársaság. Tizenkét példányra továbbra is vevőt keresnek,
a jövő évi nyári menetrend kezdetétől újraaktivált öt példányt pedig később vonják ki, majd ezeket is értékesítik.

A prémium utasok visszatérését alátámasztja az a hír is, hogy június elejétől a Lufthansa újra megnyitotta a First Class Lounge váróját a frankfurti repülőtér egyes terminálján.

Korábban beszámoltunk arról is, hogy a légitársaság további tíz új generációs szélestörzsűt rendelt, amelyből öt Boeing 787-9 Dreamliner, öt pedig Airbus A350-900, ezekből az első példányok már az idén télen forgalomba állnak.