Két év múlva érkezik a Lufthansa flottájába az az Airbus A350-900-as, amelyen már első osztályú kabinrész is lesz. 

A Lufthansa 18. Airbus A350-es repülőgépe lesz az első, amelyet a német légitársaság felszerel első osztályú ülésekkel, átvétele 2023 júliusában esedékes – tudta meg az airliners.de a cég egyik szóvivőjétől.

A légitársaság azt tervezi, hogy tíz A350-es gépén válik elérhetővé a Lufthansa legmagasabb szintű és legdrágább fedélzeti szolgáltatása.

A repülőgépeket már a fejlesztés alatt álló, új generációs First Class ülésekkel szerelik majd fel, azonban a pontos fedélzeti berendezésről konkrétumokat még nem árult el a cég. Az Aerotelegraph meg nem erősített értesülése szerint egy sornyi első osztályú ülés lesz az A350-eseken.

Fotó: AIRportal.hu

Az első osztály a Lufthansánál eddig csak azokon az útvonalakon volt elérhető, amelyeket a Boeing 747-8, az Airbus A380-800 és az Airbus A340-600 típusok teljesítettek, azonban a kétemeletes szuperjumbókat a járvány miatt tartósan nem használja a légitársaság, az A340-600-asokat pedig véglegesen kivonta.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Bár a járvány alatt a légitársaság néhány A350-esét a frankfurti bázisra helyezte át, hosszabb távon a cég azzal számol, hogy az új generációs Airbusok fokozatosan visszatérnek a müncheni reptérre.

A Lufthansának jelenleg még 28 darab Airbus A350-900-asra van megrendelése, és eddig 17 példányt vett át. A típust a német légitársaság jelenleg háromosztályos kialakítással üzemelteti: üzleti, prémium turista és turista.