Március 23-tól már lehet jegyeket foglalni a Lufthansa A380-asokkal teljesített járataira, amelyek Bostonba és New York-JFK-re repülnek Münchenből.

A német légitársaság három év kihagyás után aktiválta újra Airbus A380-asait, és mint korábban megírtuk, a kétszintes óriásgépek a müncheni bázison teljesítenek majd szolgálatot.

A Lufthansa legnagyobb befogadóképességű, 509 utas szállítására képes gépei június 1-től Bostonba (LH 424/425-ös járatok), július 4-től pedig New York JFK-re (LH 410/411-es járatok) repülnek napi rendszerességgel. A jegyértékesítés március 23-án indul.

Az A380-asok visszatérésének köszönhetően a légitársaság jelentősen növeli a felkínált ülőhelyek számát, különösen a prémium szegmensben, az első és az üzleti osztályokon.

Forrás: Lufthansa

A kétszintes óriástípuson 8 első, 78 üzleti, 52 prémium turista és 371 turista osztályú utas foglalhat helyet, így mintegy 80 százalékkal több utast szállíthatnak az Airbus A340-600-asoknál, amelyek jelenleg például München és JFK között repülnek. Korábban Los Angeles is szerepelt a lehetséges úti célok között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa az utazási kereslet jelentős növekedése, valamint a megrendelt új generációs szélestörzsű repülőgépek átadásainak késése miatt döntött még tavaly az utasok és a személyzet körében is rendkívül népszerű A380-asok reaktiválása mellett. Idén év végéig 4 példány áll forgalomba a bajor főváros repterén, az első két gép már el is hagyta a spanyolországi Teruel repterét, ahol évekig tárolták őket.