Napokkal azután, hogy bejelentette a Brüsszelből jövőre induló amerikai járatokat, a Primera Air diszkont légitársaság közölte, hogy Berlinből is lesznek 2019 júniusától transzatlanti járatai a 737 MAX-okkal.

Újabb bővítésről közölt részleteket a fapados Primera Air, néhány nappal azután, hogy bejelentették a Brüsszelből New York-ba, Bostonba és Washingtonba közlekedő járataikat.

A diszkont cég Berlin-Tegelről is kínál majd 2019 júniusától New York-JFK-ra, Bostonba és a kanadai Torontóba járatokat, a brüsszeli útvonalaihoz hasonlóan az érkező Boeing 737 MAX gépeikkel.

Grafika: Boeing

A New York-i járatok június 7-től naponta közlekednek, a bostoniak június 9-től hetente négyszer, a torontói járatok pedig június 10-től hetente háromszor – írja a flightglobal.com portál.

Mint legutóbb megírtuk, a Primera Air nem kíván belépni a nagy európai versenybe, de a transzatlanti piacban sok lehetőséget lát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Most az ügyvezető elmondta, hogy Berlin a stratégiájuk fókuszában volt már egy ideje, az egyik legjelentősebb európai városba sok amerikai turistát tudnak majd szállítani, akik nem engedhetnék meg maguknak az amúgy drága utazást.

Az adatok szerint New York-ból Berlinbe a United és a Delta jár, Torontóból pedig az Air Canada diszkontja, a Rouge.

Emlékezetes, hogy az Air Berlin csődje után a Lufthansa egy ideig járt Berlin és New York között. A cikk szerint azonban egy idő után felfüggesztették a járatot, és végül a holding fapados leánycége, a Eurowings sem lépett a helyére, mert elégtelen utasszámot és gazdaságtalan üzemelést tapasztalt a vállalat ezen az útvonalon.