A koronavírus-járvány következtében a világ légiközlekedésében kialakult krízishelyzet elérte Mexikó nemzeti légitársaságát is. Az Aeromexico anyavállalata, a Grupo Aeromexico az USA törvényei szerinti Chapter 11 csődvédelem alatt működik tovább.

Az Aeromexico a harmadik nagy dél-amerikai légitársaság, amely csődvédelembe vonult a világjárvány miatti leállás következtében. A kolumbiai Avianca és a chilei LATAM Airlines májusban kezdeményezte a különleges eljárás alatti működést, likviditási problémáik miatt.

A mexikói vállalat alig két hete még hevesen cáfolta, hogy a terveik között szerepel a csődvédelembe vonulás.

Az Aeromexico közölte: a lépés nincs hatással a légitársaság működésére, a járatok továbbra is közlekednek, a repülőjegyek érvényesek maradnak.

Fotó: AIRportal.hu

Az USA törvényei szerinti Chapter 11 csődvédelem ideje alatt a vállalatnak teljesen át kell szerveznie a működését, pénzügyeit, meg kell állapodnia a hitelezőkkel, új források bevonásával növelnie kell a likviditását.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A csődvédelem alatt a légitársaságoknak a későbbi nyereséges működés érdekében lehetősége van az útvonalhálózat, a repülőgépflotta teljes újragondolására, beleértve a lízingszerződéseket és a meglévő repülőgép-megrendeléseket is.

A vállalat akkor kerülhet ki a csődvédelemből, ha sikerül fenntarthatóvá tenni a cég gazdálkodását.