Csökkenő árbevétel mellett is több, mint kétszeresére nőtt a Boeing első féléves adózott eredménye, pedig repülőgépből is kevesebbet adtak át.

Az amerikai gyártó lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a június 30-ával zárult első pénzügyi félévben 43,7 milliárd dollár árbevételt értek el, ez hét százalékos csökkenésnek felel meg. Az üzemi eredményen azonban már látszik, hogy valami nagyon jól csináltak a rentoniak, hiszen ez a mutató háromszor akkora számot mutat, mint tavaly: 1,3 milliárd után idén 4,5 milliárd dollár volt.

Az adózott eredmény ezek után nem meglepő módon 226 százalékos növekedéssel 3,2 milliárd dollárra javult.

A kimagasló eredmények után a Boeing felfelé módosította az egy részvényre eső nyereségét: a korábbi 10.35-10.55 dolláros szintről 11.10 a 11.30 dolláros szintre várja év végére a gyártó ezt a mutatót.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: Boeing Company | © AIRportal.hu

Fotó: Boeing Company


A kereskedelmi repülőgépek gyártásával foglalkozó részleg az első félévben 6 százalékkal kevesebb, 352 repülőgépet szállított le a megrendelőinek, így ugyanekkora mértékben csökkent az árbevétel kerek 30 milliárd dollárra. Az üzemi eredmény viszont a tavalyi 60 millió dollárról 2,7 milliárd dollárra ugrott.

Mindezt a gyárt azzal indokolta, hogy sikerült javítani a termelékenységen és néhány kiadást jól időzítettek.

A Boeing rendelésállományának listaáron számolt értéke 482 milliárd dollár volt, 2 milliárddal magasabb, mint az előző év azonos időszakában.