Srí Lanka kormánya csökkentené a repülőtéri díjakat annak érdekében, hogy újjáélessze a turizmust az így talán olcsóbbá váló repülőjegyek segítségével.

Az elmúlt években Srí Lanka turizmusa látványos növekedést mutatott, azonban a szigetország iránti érdeklődés drasztikusan csökkent az idei húsvéti terrortámadások következtében.

Az idei első negyedévben még 4.6%-kal növekedett a beutazó turisták száma 2018 azonos időszakához képest, azonban a terrortámadás utáni járattörlések és visszalépések következtében májusban 71%-kal, júniusban pedig 57%-kal kevesebb turista látogatta meg az országot, mint a tavalyi év azonos hónapjaiban. 

Míg 2018 áprilisában 29 légitársaság indított heti 300 járatot Srí Lankára, az idei negyedik hónapban ez heti 239 járat volt, ami körülbelül hetente 8000-rel kevesebb turistát jelent.

Srí Lanka gyönyörű ország, de az áprilisi terrortámadások után egyre kevesebb turista látogatja meg (forrás: pixabay)

Nem meglepő tehát, hogy Srí Lanka kormánya a turizmus újbóli felvirágoztatásán dolgozik. Mivel a beutazó turisták 98%-a repülővel érkezik az országba, a kormány csökkenteni szeretné a belépési illetéket, az üzemanyag-kiszolgálási díjat és a földi kiszolgálási díjakat a colombói Bandaranaike Nemzetközi Repülőtéren a következő hat hónapban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A turizmusért felelős miniszter szerint a reptéri díjak csökkentése a járatok számának növekedéséhez, illetve a repülőjegyárak csökkenéséhez vezethet. Remélhetőleg valóban ez lesz a következménye, és a légitársaságok nem ‘nyelik le’, a saját nyereségük növelésére fogják felhasználva az alacsonyabb díjakat.

Jelenleg a legolcsóbb repülőjegy Budapestről Sri Lankára 165 ezer forintba kerül, a Qatar Airways járataival.