Ingyenes lesz az üzenetküldő appok használata, a nagyobb igényeket kielégítő tarifacsomagok árát pedig megfelezi a német légitársaság a rövid és közepes távú járatain 2024. január közepétől.

A Lufthansa közleménye szerint a wifivel felszerelt Airbus A320-as típuscsaládba tartozó gépein lesz elérhető a megújult szolgáltatás, az utasok saját okoseszközükön díjtalanul használhatják a csevegőprogramokat, képek küldésére is. A nagyobb igényeket (például böngészés vagy streaming) kielégítő tarifacsomagok árát ugyanekkortól csaknem megfelezi a cég.

Forrás: Lufthansa

Az igénybe vételhez be kell jelentkezni a Lufthansa Fly Net szolgáltatásba, egy Miles & More tagsági kártya számával vagy a Lufthansa Travel ID-hoz használt email-címmel.

Bár a közlemény nem említi, a Fly Net aloldala szerint január 15. lesz a pontos dátum, amikortól ingyenes lesz a csevegés. Ugyanitt kiderül, hogy jelenleg, december 31-ig a Miles & More tagoknak és a Travel ID-ba regisztráltaknak akciósan, 30 percig szintén ingyenes az üzenetküldés, egyébként pedig 3 euróba vagy 1000 mérföldbe kerül ez a tarifacsomag.

A további két kategória – az emailezésre és böngészésre, illetve a streamingre szolgáló – 5 vagy 7, illetve 10 vagy 12 euróba kerül jelenleg, attól függően, hogy 90 percnél rövidebb vagy hosszabb az adott út időtartama.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.