Csökkenti egyes nemzetközi járatain a hajózó személyzet számát a United, ezért egyes, a járatüzemeltetéssel kapcsolatos feladatokat átszerveznek – írta a szakszervezetekhez eljuttatott tájékoztatás alapján a Forbes.

A döntés a nemzetközi járatokat, azon belül is elsősorban a business class utasokat érinti, de lesznek olyan járatok is, ahol a turista osztályra is az eddiginél kevesebb légiutas-kísérőt osztanak be. Az intézkedés jövő év február 1-jével lép hatályba és a 767-essel, triplahetessel és Dreamlinerrel repült útvonalakon, de egyes, 757-essel üzemeltetett járatok is érintettek lehetnek. A hírek szerint járatonként egy kísérővel kevesebb fog szolgálni.

A chciagói székhelyű légitársaság a dolgozóknak küldött értesítésben úgy fogalmazott: nem újkeletű a szolgáltatás módosítása, az eddigi változtatásokat is pozitívan fogadták az utasok, de még számos tennivaló akad. Hozzátették: a színvonal az átalakítás után is versenyképes marad.

Fotó: United

Információk szerint az utaskiszolgálásban lesznek elsősorban változások, egyes ételeket például eleve tálalásra készen viszik a gép fedélzetére, így az elkészítéssel már nem kell a kabinszemélyzetnek foglalkoznia. Emellett a prémium osztályokon a bevezetéshez képest a költségcsökkentés jegyében módosítják a kínálatot és az ülőhely kényelmét is. Lefelé.

Minderre azért van szükség, mert a légitársaság úgy döntött, az egyre nehezedő piaci körülmények ellenére fenntartja növekedési rátáját, így az emiatt felmerülő költségeket inkább a szolgáltatási színvonalon fogják meg. A társaság stratégiáját részben visszaigazolta a cég harmadik negyedéves pénzügyi jelentése, amelyben javuló profitmarzsról adtak számot, ugyanakkor az egységköltségek emelkedése figyelmeztető jel a United számára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.