Megnyitja első dél-amerikai járatát a Virgin Atlantic 2020-ban, London és a brazíliai São Paulo között harmadik légitársaságként üzemeltet majd járatokat Boeing 787-9-es gépeivel.

A brit milliárdos, Richard Branson légitársasága a növekvő turisztikai érdeklődés és a régió erősödő gazdasága miatt döntött úgy, hogy érdemes versenybe szállnia a két város közötti utasokért – írja a Business Traveller.

Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu

Az útvonalat Boeing 787-9 Dreamlinereivel szolgálja majd ki a cég, a tervek szerint a gépek naponta közlekednek majd, a menetidő 11 óra 55 perc lesz.

Az új generációs szélestörzsű gépek fedélzetén 258 ülés áll majd rendelkezésre: 31 teljesen vízszintes ággyá alakítható Virgin Upper Class (üzleti osztály), 35 prémium turista, valamint 192 normál turista ülést kínál a légitársaság.

A konfiguráció ideális, mivel ezen az útvonalon a turista osztályú helyeket vásárlók mellett nagy számban utaznak jól fizető, üzleti utasok is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

São Paulo Dél-Amerika legfontosabb, az egész amerikai kontinensek pedig New York után a második legjelentősebb pénzügyi központja, egyike a világ legnagyobb gazdasági erővel bíró húsz városának, számos multinacionális cégnek vannak itt irodái és leányvállalatai.

Brazília, valamint a kontinentális Európa és az Egyesült Királyság között az export-import forgalom is jelentős, a naponta közlekedő járat több tonnás belly-cargo kapacitása ezt az igényt is ki tudja majd szolgálni.

Ugyanakkor a turizmus is egyre fontosabb szerepet játszik, évek óta folyamatosan növekszik a városban és az egész országban egyaránt.

A légitársaság Virgin Holidays utazásszervező leányvállalata a járat indulásától kínál szervezett utakat az Amazonas-menti őserdőkbe és a városból viszonylag könnyen elérhető Iguazú-vízeséshez.

A London és São Paulo között utazókért ugyanakkor lesz kivel megküzdenie a Virgin Atlanticnek, a brazil LATAM mellett a szintén Oneworld szövetségi tag British Airways is üzemeltet járatot a két nagyváros között.