Ready to Fly néven új szolgáltatást vezet be az Air France, így az utazás megkezdése előtt ellenőrizhetővé válnak a szükséges dokumentumok, és egyszerűsödik az utasfelvételi eljárás.

A koronavírus-járvány kezdete óta az Air France minden tőle telhetőt megtett azért, hogy segítse az utasait, és elérhetővé tegye az országokba való belépésre vonatkozó hasznos információkat, ezek az adatok az airfrance.traveldoc.aero oldalon olvashatók.

Az új szolgáltatással még tovább egyszerűsödik az adatok kezelése, a Ready to Fly abban segít az utasnak, hogy összegyűjthetővé válnak az egészségügyi dokumentumok, amelyek az utazáshoz szükségesek.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint az indulás előtt néhány nappal az ügyfél e-mailt kap, amelyben az előírt igazolások feltöltésére kérik. Ezeket utána átnézik, ha minden hiánytalanul megvan, akkor jóváhagyó üzenet érkezik, a kiállított beszállókártyára pedig rákerül a „Ready to Fly” digitális pecsét, így az indulási oldalon az Air France szakemberei gyorsabban végezhetnek az utas kezelésével, és a beszállítási folyamat is egyszerűbb lesz.

Forrás: Air France

Ha egy dokumentum hiányzik, vagy maga a feltöltött igazolás hiányos, akkor hiánypótlást kérnek, de ezeket az utas akár a repülőtéren is bemutathatja a személyzetnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szolgáltatás ingyenes és önkéntes, használatával az ügyfelek nyugodtabban utazhatnak, mivel tudják, hogy minden szükséges igazolással rendelkeznek a repülőgépbe való beszálláshoz, emellett a repülőtéri ellenőrzési folyamatok is sokkal gyorsabbak, egyszerűbbek lesznek.

A tesztüzem után a Ready to Fly szolgáltatás július 17-től fokozatosan válik elérhetővé a francia belföldi, majd európai járatokon.