Bázist nyit a Doncaster Sheffield repülőtéren a Wizz Air UK, amely London-Luton mellett a csoport Egyesült Királyságban bejegyzett légitársaságának második bázisa lesz.

A Wizz Air UK egy Airbus A320 típusú repülőgépet telepít a yorkshire-i repülőtérre, és hét új járattal bővíti jelenleg tíz útvonalból álló ottani hálózatát – közölte lapunkkal a légitársaság.

A Wizz Air első járata 14 éve szállt fel a Doncaster Sheffield repülőtérről, ahol azóta a legnagyobb légitársasággá nőtte ki magát, évente több mint 1 millió utast szállítva ezeken a járatain.

A Doncaster Sheffield-i bázisról a Wizz Air a spanyolországi Alicante és Malaga, a ciprusi Lárnaka, a portugáliai Faro, a lengyelországi Lublin, a szlovákiai Kassa és a romániai Szucsáva repülőtereire nyit járatokat.

Fotó: AIRportal.hu

A Wizz Air UK új bázisával a repülőtér éves szinten 150 000 ülőhelynyi kapacitással nő. Az újabb A320-as érkezésével a Wizz Air egyesült királyságbeli flottája összesen 11 repülőgépre bővül.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A csoport a Doncaster Sheffieldből induló új járatokkal kiegészülve 2020 hátralévő részében közel 1,8 millió ülőhelyet kínál az Egyesült Királyságban, összesen 107 útvonalon. 2020 áprilisa óta a Wizz Air több mint 200 új útvonallal bővítette hálózatát, Doncaster Sheffield a Bákóban, Dortmundban, Lvovban, Lárnakában, Milánó-Malpensában, Tiranában és Szentpéterváron közelmúltban bejelentett új bázisok sorát erősíti.