Drónt észleltek helyi idő szerint fél 6 (közép-európai idő szerint fél 7) körül a londoni Heathrow repülőtér északi, 09L/27R futópályájának közelében. A futópálya forgalmát – amelyen a repülőtér teljes felszálló forgalma zajlik jelenleg – felfüggesztették.

Az érkező járatok forgalma a repülőtér déli, 09R/27L futópályáján egyelőre zavartalan.

A Heathrow repülőtér üzemeltetője néhány perccel cikkünk megjelenését követően azt írta Twitter közleményében, hogy a repülőtér a rendőrséggel együttműködve dolgozik a légiközlekedés biztonságának megóvásán.

A drónészlelés miatt a vizsgálat végeztéig a felszálló forgalmat felfüggesztették a repülőtéren.

A felszálló forgalom helyi idő szerint 18 óra 10 perckor újraindult.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Heathrow repülőtér zajvédelmi okok miatt heti rotációban felváltva használja le- és felszállásra az északi és déli pályákat. Ezen a héten helyi idő szerint 15 órától kezdődően az északi pálya kezeli a teljes induló, míg a déli a teljes érkező forgalmat.

Mivel a repülőtér futópályái gyakorlatilag teljes kapacitással működnek, egy pár perces leállás is komoly pillanatnyi és tovább gyűrűző késéseket és járattörléseket okozhat a repülőtér forgalmában. A korlátozott állóhely kapacitás miatt pedig amennyiben az induló forgalom huzamosabb ideig áll, az kihatással lehet az érkező járatokra is, mert a reptér gyakorlatilag bedugul.

Amint arról korábban beszámoltunk, az ünnepek előtti Gatwicki eset miatt a brit kormány jelentősen szigorítani kívánja a magánszemélyek által működtetett drónok használatának szabályozását.

Cikkünk frissül…

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!