Drónészlelés miatt fél órára le kellett állítani a Frankfurti Nemzetközi Repülőtéren a fel- és leszállásokat, de a légiforgalmi irányítás zavarai is jelentős fennakadásokat okoznak a pénteki csúcsforgalomban.

A repülőtér üzemeltetője a Twitteren közölte, hogy drónt észleltek a repülőtér közelében, ezért biztonsági okokból fél órára le kellett állítani a teljes forgalmat: sem induló, sem érkező repülőgép nem közlekedhetett.

A péntek délutáni csúcsforgalomban ez jelentős fennakadásokat okozott, de a repülőtér szerint nincs káosz. A rendőrség átvizsgálta a területet, majd az üzemeltető újból engedélyezte a gépek fel- és leszállását.

Forrás: Airport Webcams

A frankfurti repülőtéren pénteken nem ez volt az egyetlen esemény, ami fennakadást okozott. A német légiforgalmi irányító szolgálatnál szoftverhiba miatt jelentősen lecsökkent a kapacitás, ezért több járatot töröltek, vagy kitérő repülőtérre irányítottak.

Drónok észlelése miatt tavaly év végén Gatwicken volt legutóbb hatalmas káosz, London második legforgalmasabb repülőterét kétszer is le kellett állítani, több százezer utast érintett a repülési tilalom.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.