Egy közbenső, dubaji technikai leszállással közlekedik Frankfurtból indiai városokba a Lufthansa, hogy a járatok személyzetének ne kelljen napokat a koronavírus-járvány által súlyosan érintett országban töltenie.

A pilóták és légiutas-kísérők munkaidejére vonatkozó szabályok nem teszik lehetővé, hogy a Lufthansa Frankfurtból Delhibe, Bengaluruba és Mumbaiba közlekedő járatait oda-vissza lerepüljék, ezért folyamodott a légitársaság ehhez a megoldáshoz – számolt be a One Mile At A Time.

A járatok egyelőre május végéig közlekednek a dubaji technikai megállóval, ahol a személyzet cseréje mellett a repülőgépeket meg is tankolják, de az utasok nem szállhatnak ki.

Az új menetrend értelmében egy adott személyzet előbb Frankfurt és Dubaj között repül, másnap onnan Indiába és Dubajba, majd harmadnap haza Frankfurtig.

Így a kötelező pihenőt minden esetben a magas átoltottságú, a járvány szempontjából biztonságosnak mondható Egyesült Arab Emírségekben tölthetik, viszont cserébe a járatok repülési ideje mindkét irányban körülbelül 40-40 perccel meghosszabbodik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

A változások hetente összesen tíz, Boeing 747-8-assal kiszolgált járatot érintenek, a heti háromszor közlekedő Frankfurt-Bengaluru és Frankfurt-Mumbai, illetve a négyszer repült Frankfurt-Delhi viszonylaton.

Korábban az Air New Zealand vezetett be hasonló intézkedést az Új-Zélandról az Egyesült Államokba közlekedő járatain, ők a Hawaii-szigetek legnagyobb repülőterén, Honoluluban iktatták be a plusz leszállásokat a személyzetcseréhez.