Egy 28 éves ATR72-202F áruszállító repülőgéppel bővül a magyarországi AOC alatt működő Fleet Air légitársaság flottája.

A 183-as gyártási számú, 1990-ben gyártott repülőgép korábban utasszállítóként a Binter Canarias, majd 2005-től áruszállító repülőgépként az ír ASL Airlinesnél (egykor Air Contractors) repült, utóbbinál EI-SLG lajstromjellel.

A repülőgép megvásárlásáról a használt repülőgépekkel kereskedő Airstream International Grouppal állapodott meg Fleet Air, derült ki az értékesítő cég közleményéből.

A Fleet Air International 2007 nyara óta működik. A légitársaság – honlapja szerint -Saab 340-es repülőgépeket üzemeltet.

Illusztráció: A Fleet Air egyik Saab 340-es áruszállító repülőgépének rakodása. (Forrás: Fleet Air)

A légitársaság jelenleg öt áruszállító Saab 340-es repülőgéppel rendelkezik (HA-TAB, HA-TAD, HA-TAG és HA-TVJ), bár honlapjuk szerint utasszállító Saab 340 (HA-TVG) repül a flottában, forrásaink szerint elévült információ.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég repülőgép parkjához hivatalosan 2017 márciusától csatlakozott egy ATR 42 is (HA-KAG), azonban az adatbázisok szerint ez a repülőgép még nem aktív, tárolt státuszban van, (vélhetően folyamatban van az áruszállító géppé alakítása és az azzal kapcsolatos dokumentáció) és a légitársaság honlapján sem szerepel.

A légitársaság első sorban charterjáratok üzemeltetésével foglalkozik, nagy értékű és veszélyes áru, repülőgép alkatrészek, autóipari és sürgős szállítmányok célba juttatása a fő területük.