Egy Easyjet-pilóta, aki szakszervezeti vezető is, azt mondta, hogy “nagyon rossz helyzetben” van a légitársaság, és ha a jövő nyári szezon sem lesz jobb, kérdéses a túlélése. A cég nem erősítette meg az elhangzottakat.

A BBC News szerint a Brit Közforgalmú Pilóták Egyesületének (BALPA) több vezetője a napokban találkozott az Easyjet pénzügyi igazgatójával, és a megszerzett hangfelvételen Martin Entwisle, a légitársaság pilótája és szakszervezeti vezetője azt mondta, a cég “nagyon, nagyon rossz” helyzetben van.

Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu

“A legegyszerűbben úgy tudnám összegezni az elhangzottakat, hogy az Easyjet egy hajszálon lóg, ha jövő nyáron sem szerez megfelelő mennyiségű pénzt, akkor elveszítjük az állásunkat” – mondta.

Ezeket a pilótaként is dolgozó férfi a BALPA tagjainak mondta az Easyjettel történt tárgyalások után, és ösztönözte őket, hogy vállalják el a részmunkaidős foglalkoztatást, mert ezzel csökkenthető a csoportos létszámleépítésben érintettek száma.

Entwisle arról is beszélt, hogy a járvány előtt az Easyjet a géppark 80 százalékát tulajdonolta, de több mint 30 százalékát már eladta lízingcégeknek, és visszabérli őket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Easyjet a hírre reagálva tagadta, hogy a pénzügyi vezetője azt mondta volna, súlyos helyzet alakult ki a cégnél.

A BBC cikkében arra emlékeztetett, hogy a légitársaság helyzete nem különb a többi cégénél: állami támogatásra volt szüksége, és folyamatosan tárgyalnak a szakszervezetekkel a részmunkaidős foglalkoztatásról, elbocsátásokról.