Automatizált rendszerének köszönhetően a készpénz-visszafizetési kérelmek 95 százalékát már egy héten belül teljesíteni tudja a Wizz Air – közölte a légitársaság, amely továbbra is a saját online felületein történő foglalásra ösztönzi az utasokat.

A low-cost légitársaság tavaly májusban indította el automatizált pénzvisszafizetési rendszerét, hogy lépést tartson a COVID-19 világjárvány okozta példátlan mennyiségű járattörléssel.

A 2019-es számokhoz képest 2020-ban 3000 százalékkal növekedtek meg a visszatérítési kérelmek – tájékoztatta lapunkat a Wizz Air.

A megfelelő opció kiválasztásával az automatizált folyamat lehetővé teszi, hogy a járattörlésben érintett utasok vagy visszakapják a viteldíj 120 százalékát Wizz Air-pontokban vagy 100 százalékát a fizetés eredeti módja szerint, illetve választhatnak ingyenes átfoglalási lehetőséget is.

(Forrás: Wizz Air)

Az utasoknak mindössze egyetlen kattintásba kerül a visszatérítés igénylése a légitársaság weboldalán található egyéni felhasználói felületükön vagy az e-mailben kapott linken.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A visszatérítések lehető leggyorsabb feldolgozása érdekében a Wizz Air továbbra is ösztönzi az utasokat, hogy közvetlenül a légitársaság weboldalán, vagy mobilalkalmazásán keresztül foglaljanak.

Online vagy hagyományos utazási irodákon keresztül történő foglalások esetén a Wizz Air nem tud közvetlenül kapcsolatba lépni az utassal a rá vonatkozó visszatérítési lehetőségek ügyében, ugyanis ebben az esetben a foglalás tulajdonosa nem az utas, hanem az adott online platform vagy utazási iroda lesz, amelyen keresztül a jegyet vásárolták. Így előfordulhat, hogy az utas később részesül a kompenzációban.

Azoknak, akik online utazási platformokon keresztül foglaltak jegyet, nincs más lehetőségük, mint a foglalás tulajdonosára támaszkodni.

Az online utazási irodák saját módszereket alkalmaznak a visszatérítési kérelmek kezelésére, amelyek nem tartoznak a Wizz Air ellenőrzése alá – írja a légitársaság.