Egy klinikára, illetve parkoló autóra hullottak a JAL egyik Boeing 767-esének meghibásodott hatóművéből a leesett darabok. Szerencsére nem sérült meg senki.

Az elmúlt napokban hirtelen megsokasodtak azok az esetek,a mikor a repülőgépek így, vagy úgy, de elhagyták egy-egy alkatrészüket. Indonéziában a Jayawijaya Dirgantara Air légitársaság PK-JRM lajstromjelű Boeing 737-2K2C (Adv) áruszállító repülőgép kettes számú, jobb oldali hajtóművének sugárfordítója vált le a hajtóműről leszálláskor, a földet érést követően, amikor a sugárfordítókat aktiválták.

Kolumbiában a Líneas Aereas Suramericanas légitársaság 35 éves Boeing 727-200-as áruszállító repülőgépe orrfutójának kerekei egy kemény földet érést követően leváltak a futószárról.

Fotó: JAL Facebook

Most egy újabb esetre derült fény, bár az eset némileg súlyosabb, mint a fentiek. A Luxury Travel Diary bloga a Japan Airlines-tól kapott tájékoztatásra hivatkozva azt írta, hogy a légitársaság JA8980-as lajstromú, 20 éves Boeing 767-300-as gépe Kumamotóból szállt fel Tokió Haneda felé 209 utassal és 8 fő hajózó személyzettel a fedélzeten, de nem sokkal a felszállás után vissza kellett fordulnia.

A pilóták három perccel a felszállást után erős vibrációt érzékeltek, és abnormálisan megemelkedett a kiáramló gáz hőmérséklete, ezért visszatértek a repülőtérre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A hajtómű eddig ismeretlen hiba miatt tíz darabot is elhagyott repülés közben, amelyek egy klinikára, illetve parkoló autókra estek. A leeső darabok betörték a közeli klinika ablakát, és a parkoló autót is megrongálták, de szerencsére senki nem sérült meg. A kiesett 10 darabból ötöt a klinika közelében találtak meg.