A leeső rumos üveg okozta sérülések miatt perelte be az Egyesült Államokban az Aer Lingust egy utasa. Az eset a Bostonból Dublinba tartó EI136-os járaton történt.

Az Irish Independent szerint John Loughlin a saját székében ült, amikor az egyik utas kinyitotta az ő feje felett lévő csomagtárolót, amelyből egy teli üveg rum esett követlenül Luoughlin fejére, amitől súlyos, és tartós sérülést szenvedett, bár azt a beadványban sem részletezte, hogy pontosan milyen sérülései keletkeztek. Annyit írtak, hogy a jövőben is kezelésre szorul majd.

John Loughlin azzal vádolja a légitársaságot, hogy nem megfelelően pakoltak be, illetve nem ellenőrizték a csomagok állapotát és nem győződtek meg arról, hogy a csomagtároló biztosan zárva van. A beadvány szerint arra hivatkoznak, hogy a légitársaság felelőssége, hogy kiképezze a hajózó személyzetet a csomagtárolók pakolásával, biztonságos lezárásával kapcsolatban.

Fotó: Aer Lingus Facebook

Az eset még 2016 áprilisában történt, de az ügyet most adták be egy massechusetts-i bírósághoz. Az Aer Lingusnak augusztus végéig kell válaszolnia a keresetre. A légitársaság az ír lap megkeresésére nem kívánt nyilatkozni, mivel bírósági ügyeket nem kommentálnak.

Az nem világos, hogy a Rhode Island-i férfi pontosan mit követel a légitársaságtól. Megjegyzendő, a felszállás után a légiutas-kísérők mindig felhívják az utasok figyelmét, hogy óvatosan nyissák fel a fej feletti tárolókat, mert azokból bizonyos esetekben tárgyak hullhatnak ki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.