Egy működő hajtóművel hajtott végre kényszerleszállást a Wizz Air egyik Airbus A320-as repülőgépe Tel Avivban.

Illusztráció. Fotó: AIRportal.hu

A HA-LWO lajstromjelű, Airbus A320-200 típusú repülőgép a magyar kötődésű low-cost légitársaság W6 2542 számú járatát teljesítette Tel Avivból Rigába. A Jerusalem Post tudósítása szerint a repülőgép 178 utassal a fedélzetén tartott Rigába.

A járat személyzete nem sokkal a felszállást követően, 5200 méteres magasságban megszakította az emelkedést, mert hibajelzést kaptak a repülőgép egyik IAE (International Aero Engines) V2500 típusú hajtóművétől.

A pilóták a hibát jelző erőforrást leállították, majd rövid várakozást követően, egy működő hajtóművel hajtottak végre kényszerleszállást a Tel Aviv-i repülőtér 21-es számú futópályáján.

A járat útvonala a Flightradar24.com virtuális radarképén.

A repülőgép mintegy 40 perccel a felszállást követően biztonságosan leszállt. A repülőgép leszállását a futópálya mellé riasztott repülőtéri tűzoltók és mentők biztosították.

Hirdetés

A virtuális radarok információi szerint a repülőtérre érkező többi járatot a reptér másik futópályájára irányították.

A meghibásodott repülőgép átvizsgálását megkezdték a szakemberek, a repülőgép még az esti órákban sem szállt fel újra. A HA-LWO lajstromjelű repülőgép 6 éves, 2012 áprilisában vette át a légitársaság.

A Wizz Air az eseménnyel kapcsolatban az alábbi állásfoglalást juttatta el az AIRportal.hu részére:

“A Wizz Air W6 2542 számú, Tel Aviv – Riga járatán július 30-án röviddel felszállás után műszaki hiba jelentkezett. A repülő személyzet az előírások szerint vészhelyzeti hívást adott le, hogy elsőbbségi leszállási engedélyt kapjon. A repülőgép rendben és biztonságosan leszállt, és az utasok rendben kiszálltak. A repülőgép jelenleg műszaki átvizsgálás alatt van, és a járatot másnapra halasztottak. A Wizz Air az érintett utasok elnézését kéri. Utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága elsődleges fontosságú számunkra.”

Hirdetés